Мојот советник

Македонски (Macedonian)Albanian-ALTurkish (Turkiye)
Новости PDF Печати Е-пошта

КАКО РАБОТЕЛЕ СОВЕТИТЕ НА 85-ТЕ ЕДИНИЦИ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА


Граѓанската асоцијација МОСТ денес на конференција за медиуми го презентираше извештајот од мониторингот на работата на 85те Совети на Единиците на локалната самоуправа (ЕЛС). Во извештајот се содржани податоците за успешноста во аплицирањето на основните критериуми и стандарди во процесот на водење записници од одржаните седници на Советите на ЕЛС, како и нивната достапност до граѓаните.

Во рамките на конференцијата беше промовиран и „Прирачник за употреба на стандардите за водење на записник од седници на Совет на ЕЛС“,изработен во соработка со Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС).

Соопштение за медиуми